Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2023 február 23.

Zárva tartás és ügyeleti rend a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltárban

Az Egyetemen zajló felújítási munkálatok miatt a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

2023. március 1-től ZÁRVA tart.

A felújítás következő üteme érinti a Könyvtár olvasói tereit, ezért 2023. március 1-től az ügyeleti rend és a Könyvtár megközelítése is módosul.

Olvasószolgálati ügyelet időpontjai

     hétfő         14.00 – 15.00
     kedd          10.00 – 11.00
     szerda       14.00 – 15.00
     ​​​​​​​csütörtök    10.00 – 11.00

Könyvtár elérhetősége: Főépület 1. emelet, 1156-os ajtó (szolgálati bejárat)

Az ügyeleti nyitvatartás alatt kizárólag előzetes egyeztetés alapján összekészített könyvek kölcsönzésére és a kölcsönzött könyvek személyes visszahozatalára lesz lehetőség. A könyvtár minden más, helyben igénybe vehető szolgáltatása (helyben olvasás, nyomtatás, fénymásolás, szkennelés) átmenetileg szünetel.

A felújítási munkálatok miatt olvasói tereink, valamint raktáraink nagy része is lezárásra kerül, ezért állományunk csak részben lesz hozzáférhető.

Elektronikus szolgáltatások – Online ügyelet

Az MTMT, e-learning, adatbázisok használatához, irodalomkereséshez online segítséget nyújtunk a Teams alkalmazáson keresztül.

A konzultációkra előzetesen időpontot kell foglalni, mely a következő linken lehetséges:

Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Időpontfoglaló

Könyvtári szolgáltatások

Könyvkölcsönzés

Elektronikus könyvtári katalógusunk távolról is elérhető: http://opac3.godollo.uni-mate.hu/

Kölcsönzési igényét az olvasójegy számának megadásával és a kölcsönözni kívánt dokumentumok listájával jelezheti a konyvtar@uni-mate.hu e-mail címen, ezen kívül az online katalógusunkon keresztül és mobilapplikációban is indítható félretételi kérés.

Az állomány korlátozott elérhetősége miatt mindenképp várják meg munkatársaink visszaigazolását, majd az előre egyeztetett időpontban, az olvasójegy felmutatásával veheti át könyveit.  

Az egyeztetett időpontban át nem vett könyveket nem tároljuk, újra kölcsönözhetővé válnak.

 

Hosszabbítás

Az aktuális kölcsönzések lejárati idejéről a megszokott módon minden olvasónk automatikus emlékeztető e-mailt kap. A könyveket hosszabbítani online a könyvtári katalógus felületén bejelentkezve; mobilapplikációban; e-mailben a konyvtar@uni-mate.hu címen, vagy telefonon a 06-28/522-000/1173-as telefonszámon lehet.

Kérjük, ebben az időszakban is figyeljenek a határidőkre, mert nincs automatikus hosszabbítás.

Könyvek visszaadása, tartozások rendezése

A kölcsönzött könyvek visszaadására március 1-től a Főépület főbejárati portájánál kihelyezett könyvbedobó ládán keresztül van lehetőség vagy postai úton ajánlott küldeményként. Postacímünk: MATE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár, 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

A kölcsönzött könyvekre 2022. november 28-tól kezdődően nem számítunk késedelmi díjat, de a korábban keletkezett tartozások megmaradnak. A záróvizsgázó hallgatók tartozásaikat az ügyeleti időben rendezhetik a könyvtárban.

Beiratkozás

Új olvasóink számára online beiratkozási lehetőséget biztosítunk, beiratkozáshoz az alábbi regisztrációs űrlap kitöltése szükséges:

https://onlinekutatas.uni-mate.hu/index.php/93326?lang=hu

Az online regisztrációs űrlap kitöltését követően munkatársaink a megadott e-mail címen visszaigazolják a beiratkozást. Az első kölcsönzéskor az olvasójegyet is átadjuk online regisztráló olvasóinknak. A zárva tartás alatt lejáró olvasójegyeket az adatok elektronikus egyeztetésével meghosszabbítjuk.

Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtárközi kéréseket kizárólag e-mailben fogadjuk a konyvtarkozi@uni-mate.hu e-mail címen és egyedi elbírálás alapján teljesítjük.

 

Tájékoztatás, szakirodalom keresés

Az Egyetem által előfizetett szakirodalmi adatbázisok elérhetők távolról. A távoli elérés eduID azonosítással működik, az adatbázisokba az Egyetem hallgatói a Neptun kódjukkal, a dolgozók pedig egyetemi azonosítójukkal, és a hozzá tartozó jelszóval (JoKeR-en beállított) tudnak belépni.

Előfizetett adatbázisok listája: http://kosary-lib.uni-mate.hu/adatbázisok

E-mail elérhetőségeink:

Megértésüket köszönjük!